Mark. 1:16–20
Havainnot:
Tapahtumapaikka on Jeesuksen kotimaakunnassa Galileassa; tarkemmin sanoen Gennesaretin järven eli Galilean meren rantamilla.
Simon ja Andreas olivat heittämässä verkkoja. Miehet olivat ammattikalastajia. Jeesus pyysi heidät seuraajikseen. Oli ilmeisesti niin, että tuohon aikaan siis oli olemassa kiertäviä rabbeja? Mielenkiintoista on, että miehet tosiaan jättivät työkalunsa ja lähtivät seuraamaan Jeesusta.
Tunsivatko Andreas ja Simon ennenstään Jeesuksen? Miten he uskalsivat jättää työnsä?
Ja kohta sama toistui. Ilmeisesti kohtalaisen vauras tai yritteliäs Sebedeus oli poikineen ja työntekijöineen lopettanut jo siltä päivältä. Oli kai aamu tai aamupäivä, koska miehet selvittivät verkkojaan? Tunsivatko Jaakob ja Johannes ennestään Jeesuksen? Mitähän Sebedeus asiasta ajatteli.

Tulkinta:
Jeesus haki seuraajia kalastajista. Hän ei siis lähestynyt tässä vaiheessa vaikutusvaltaisia, ei uskonnollisia eikä rikkaita. Siinä oli jokin ajatus, tuskin sattumaa? Mitähän tämä kertoo Jeesuksesta?
Mitähän tuo valmius lähteä seuraamaan kertoo näistä neljästä kutsutusta?

Sovellus:
Minua puhuttelee tässä se, että kutsu oli miesten kannalta katsoen käänteentekevä. Heidän elämänsä muuttui täysin, sekä arki että näkökulma.